Suroviny pro 4 osoby:
- 1 balík špaget (500g)
- 4 plátky slaniny (40 g)
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g mletého masa
- 1 plechovka krájených rajčat (400g)
- 1 rajčatový protlak
- Olej
- Sůl
- Sušené oregano
Postup:
Na oleji (2 lžíce) opečeme slaninu nakrájenou na nudličky. Pak přidáme nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku. Opékáme asi 2 minuty, aby nám cibule a česnek nezhnědly. Přidáme mleté maso, zamícháme a ještě asi 3 minuty opékáme. Přidáme rajčata z plechovky a rajčatový protlak, obě plechovky vypláchneme vodou, kterou přidáme k masu. Osolíme (1 lžička) a přidáme lžíci sušeného oregana. Přikryjeme poklicí a cca 40 minut vaříme na mírném ohni.
Když je omáčka hotová, uvaříme špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Špagety scedíme, rozdělíme na talíře. Navrch dáme omáčku. Můžeme posypat sýrem.