066_ape1303-1

Boloňské špagety

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 balík špaget (500g)
  • 4 plátky slaniny (40 g)
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g mletého masa
  • 1 plechovka krájených rajčat (400g)
  • 1 rajčatový protlak
  • Olej
  • Sůl
  • Sušené oregano

Postup:

Na oleji (2 lžíce) opečeme slaninu nakrájenou na nudličky. Pak přidáme nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku. Opékáme asi 2 minuty, aby nám cibule a česnek nezhnědly.  Přidáme mleté maso, zamícháme a ještě asi 3 minuty opékáme. Přidáme rajčata z plechovky a rajčatový protlak, obě plechovky vypláchneme vodou, kterou přidáme k masu. Osolíme (1 lžička) a přidáme lžíci sušeného oregana. Přikryjeme poklicí a cca 40 minut vaříme na mírném ohni.

Když je omáčka hotová, uvaříme špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Špagety scedíme, rozdělíme na talíře. Navrch dáme omáčku. Můžeme posypat sýrem.

Sdílejte příspěvek: