Suroviny pro 6 osob:
- 500g mletého masa
- 2 plechovky rajčat po 400 g
- 1 rajčatový protlak
- 1 konzerva červených fazolí v plechovce
- 1 konzerva kukuřice v plechovce
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 tyčinka skořice
- Olej
- Římsky kmín
- Sůl, pepř
Postup:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme prolisovaný česnek a lžičku římského kmínu a asi minutu smažíme a mícháme aby se to rozvonělo. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a smažíme dál, dokud maso nezhnědne. Potom přidáme rajčata z plechovky a rajčatový protlak, plechovky vypláchneme vodou, kterou přidáme do hrnce. Všechno zamícháme, navrch dáme svitek celé skořice a přivedeme k varu. Když se to začne vařit, zmírníme var a pomalu vaříme 1,5 hodiny. Poté přidáme fazole a kukuřici z plechovky. Už nevaříme, jenom prohřejeme. Dosolíme.
Podáváme s chlebem nebo s rýží, navrch můžeme přidat lžičku kysané smetany posypané pažitkou.