Je med opravdu lepší než cukr?
Určitě jste se setkali s názorem, že med je přírodní, takže je zdravý a můžeme ho prakticky pořád jíst, zatímco cukr je jed, který škodí.
Určitě jste se setkali s názorem, že med je přírodní, takže je zdravý a můžeme ho prakticky pořád jíst, zatímco cukr je jed, který škodí.
Jak jíst během dne, aby lidské tělo fungovalo co nejlépe? Nabízíme několik tipů, jak tělo nenechat hladovět a dodat mu dostatek živin. Stravu je nutné
Předcházení vzniku onemocnění z potravin nevyžaduje v případě možné kontaminace listeriemi (bakterie, které se mohou vyskytovat v potravinách – v mléčných výrobcích vyrobených ze syrového
Současný životní styl většiny lidí žijících ve vyspělých zemích se vyznačuje nedostatkem tělesné práce, pohybu, častými psychickými stresy, kouřením a je doprovázen nadbytkem velmi snadno
Pro každou oblast světa, každý národ, ale i každého jedince platí jiná výživová doporučení. Nastavit výživu každému jedinci individuálně by nebylo možné. Existují proto obecná
Bílkoviny, tuky a sacharidy jsou základní složky výživy poskytující energii. Optimálně by se na denním množství přijaté energie měly bílkoviny podílet 10 – 15 %,
Naše organizace Centrum podpory zdraví alternativní výživové směry jako je vegetariánství a veganství nedoporučuje. Důvodem je, že strava z pouze rostlinných zdrojů neobsahuje všechny životně důležité látky,
Technologickou přípravou stravy je myšlena tepelná úprava potravin za účelem změny struktury, lepší stravitelnosti potravin, lepší chuti a vůně. Tepelná úprava ničí škodlivé mikroorganismy v
Mgr. Jana Kráľová, Mgr. Veronika Suchodolová Ústav ochrany a podpory zdraví, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita Anémie z nedostatku železa je nejčastějším výživovým deficitem v rozvojových
© 2020 Centrum podpory zdraví