Suroviny pro 4 osoby:
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 šálek mraženého hrášku
- 2 kuřecí řízky
- 1 smetana na vaření
- Provensálské koření nebo italské bylinky
- Hotová jíška nebo mouka na zahuštění
- Příloha (rýže, tarhoňa)
Postup:
Cibulu, papriku i maso nakrájíme na kousky. Na pánev dáme olej a osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita. Přidáme nakrájenou papriku a nakrájené kuřecí maso. Opékáme až kuřecí maso zbělá. Přidáme provensálské koření. Používám bylinky v mlýnku, které se dají koupit už namíchané a při mletí se hezky rozvoní. Mají v sobě už sůl, proto jídlo většinou nesolím. Chvilku ještě opékáme a zalejeme vodou tak, aby bylo maso ponořené. Přikryjeme poklicí a dusíme až bude maso měkké (cca 20 min). Přilejeme smetanu na vaření, necháme provařit. Přidáme mražený hrášek, a když to celé začne vařit, zahustíme hotovou jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě 3 minuty vaříme. Mezitím uvaříme přílohu a podáváme.